Minusta ja ajatuksistani

Olen voinut kutsua itseäni espoolaiseksi jo 32 vuoden ajan. Olen asunut, käynyt koulua, harrastanut ja tehnyt työtä eri puolilla Espoota. Perheeseeni kuuluvat puolisoni Ari, yhteinen tyttäremme Lahja, tyttäreni Helmi sekä Arin jo aikuiset lapset. 


Vapaa-ajallani luen monipuolisesti, vietän aikaani perheeni ja ystävieni kanssa sekä liikun ja ulkoilen sään ja vuodenajan mukaan. Mindfulness, pilates ja jooga ovat rakkaita uusia harrastuksiani, joiden avulla huolehdin niin henkisestä kuin fyysisestäkin hyvinvoinnistani.


Arvostan työtä, koulutusta, perhe-elämää ja lapsuutta sekä uskon vahvasti yksilön vastuuseen ja vapauteen. Vastuuta ja vapautta ei kuitenkaan voi olla ilman mahdollisuuksien tasa-arvoa. Tehokkaimmin mahdollisuuksien tasa-arvoa luodaan koulutuksella.


Mahdollisuuksien tasa-arvo edellyttää myös yhteisöllisyyttä ja toisista välittämistä. Liian hahmottoman ja kasvottoman yhteiskunnan sijaan pitäisikin kiinnittää huomio pienempiin yhteisöihin, joista yhteiskuntakin koostuu. Meistä jokainen voi kantaa kortensa isoon kekoon ottamalla vastuuta omassa lähipiirissään. Toisaalta meistä jokainen voi joskus olla tilanteessa, jossa tarvitsee tavallista enemmän tukea ja apua muilta. Tuki ei saa tehdä riippuvaiseksi, vaan sen on aina tähdättävä yksilön omien voimavarojen vahvistumiseen.
Mahdollisuuksien tasa-arvo ei tarkoita tasapäistämistä, vaan se kannustaa yrittämään ja kantamaan vastuuta. Kun yksilö pyrkii ja pääsee omaan parhaaseensa, voi hyvin ja on tyytyväinen elämäänsä, se edistää yhteistä hyvää.


Kutsumusammatissani luokanopettajana minulla on näköalapaikka espoolaisten lasten ja perheiden elämään. Kuntapolitiikka on sopivaa vastapainoa päivätyölleni lasten parissa. Poliitikkona haluan rakentaa Espoosta entistä elinvoimaisemman kaupungin asua, opiskella, tehdä työtä ja yrittää. Terve talous ja laadukas koulutus takaavat kestävän tulevaisuuden lapsillemme.

 

f